Blog
Pro 27

Tentokrát o podnikání a zákulisí v Ženách s.r.o. i Testuj.to s poselstvím do roku 2022

Je to už 20 let, kdy se jako OSVČ nebo v čele s.r.o. s méně či vícečlennými týmy, učím podnikat a posouvat své hranice. A právě o týmu, který mi stál po boku celý rok 2021, bude dnešní blog.

I když světová média hlásají zaručené zprávy o inflaci, zdražování energií, možných blackoutech a dalších dopadech na světovou ekonomiku, u nás se atmosféra nese celý rok v duchu jedné velké jízdy plné výzev. A tak přikládám pár postřehů s vírou, že obzvlášť v této době můžu někoho inspirovat a pomoci.

Když nemůžeš, tak přidej

Model, který byl na trhu šest let, nebyl dlouhodobě udržitelný. Věděla jsem, že je potřeba udělat zásadní krok, a tak jsme oddělili komunitu Ženy s.r.o. a software do nového start-upu Testuj.to. V tu dobu jsem musela ještě více přidat a vyplatilo se. S Testuj.to jsme získali investora a uzavřeli tak strategické partnerství s Heureka Group.

Nepodceňuj ducha týmu

Ať to zní jakkoliv étericky, je to holý fakt. Atmosféra. Emoce, které převládají. Nálada, která panuje, i když není do zpěvu. To vše je v rukách zakladatele, jednatele či generálního ředitele. Prostě toho, který stojí nejvýše a aktivně se podílí na vedení firmy. Většinou je to svým způsobem blázen, který určuje směr i tempo a je ochotný riskovat… obzvlášť v této době. Ale ať už se děje cokoliv, tým je potřeba držet vždy v náladě, že víme, proč to děláme a že i v krize je obrovská příležitost! Strach a negativní nálada se musejí maximálně eliminovat!

Odvaha a pokora jdou ruku v ruce

Odvaha umět říct vlastní názor, vždy však s pokorou. Ne vždy se může setkat s úspěchem a souhlasem na druhé straně. A tak moment uvědomění si, zastavení se a zamyšlení, proč tým reaguje jinak, než by člověk chtěl, je nesmírně důležitý. Neznamená to měnit názor, ustupovat, ale umět naslouchat a hledat řešení. Je to vlastně nekonečná škola života, a tak je potřeba to i tak brát.

Umět ocenit práci druhých a říci díky

Přesně tak jsme u nás zakončili konec roku. Veliké díky! Nebylo to o penězích, bonusech, velkých plánech, co bude příští rok. Bylo to prostě jenom takové zastavení, osobní poděkování, pár drobností od srdce a jedno veliké týmové veselo.

Ať už jste v čele své vlastní společnost, nebo najaté manažerky, buďte prosím lidem inspirací a mějte srdce na dlani.

Pokud jste součástí týmu, kde stojí někdo, s kým už jste dlouho, kdo vás inspiruje a dává vám práci, nezapomeňte mu také říci díky, protože to je jedno z nejsilnějších slov, které srdcaře blázny ženou vpřed.

Nám všem přeji, ať už pracujeme kdekoliv a pro „kohokoliv“, ať nás práce baví, naplňuje a zároveň je prospěšná a etická pro celou naši společnost.

My, ženy, Ženy s.r.o. 22. 12. 2021

 

 

 

 

 

 

 

 

 

My, ženy, i naši muži v týmu Testuj.to

 

 

 

Source: New ženy

About The Author