Blog
Led 22

Když nemůžeš, tak přidej aneb vítězem se stává…

Jestli jsem se něco naučila za poslední dekádu, tak naslouchat sama sobě, svému tělu a hlavně potřebám…A tak, chtě nechtě, konec roku jsem 2 dny strávila v kancelářích a že to lítalo! Dokonce i z půdy. Taková potřeba úklidu a čistky mě nepopadla posledních pár let. Dokonce jsem povolala i malíře a překecala ho, aby alespoň tuhle, tuhle a ještě prosím tuhle část vymaloval, protože tam nutně musím něco nastěhovat. Velké díky patří i kolegyním, které to daly se mnou a pochopily, že otázka typu: “Ty tohle chceš fakt také vyhodit?”, byla úplně zbytečná! A tak jsem pozvala i charitativní organizaci Kapičku, která si ještě před Silvestrem velkou část pokladů odvezla. 

Vlastně celý rok 2021 byl takový očistný…

Začalo to vyhazovem šatníku z důvodu velikosti a celý rok tak postupně ze stejného důvodu šlo pryč x dalších modelů. Koncem roku, díky mojí fashion guru Heleně Plívové, přistálo hned několik nových kousků od Zoot, na které se ve 2022 obzvlášť těším, až je vynosím! 

V prosinci jsme se přestěhovali se synem do nového, za Prahu, se zahrádkou, ale bez půdy a zbytečných skříní. Takže hoooodně věcí muselo pryč! 

František začal chodit do nové školy a nakonec, i po mých velikých obavách a neskrývaném strachu, to vlastně byl také takový velice pozitivní úklid. Učebnic, témat, toho, co umí a co je třeba se doučit, jaké zkusit nové kroužky a co ho vlatně baví a chce dělat. 

Během roku se nám také podařilo zabydlet před 30 lety postavenou, od té doby neobývanou, chalupu. Takže i tady pravidelně probíhal úklid, hlavně na zahradě v průběhu celého léta.

V říjnu jsme s bývalým manželem u posledního státní na soudu prohodili pár vtípků a rázem jsem měla ze dvou příjmení zase jenom jedno.

Projekt Podnikavá žena, který jsem kdysi dávno zakládala s Asociací malých a středních podniků přešel již natrvalo hlavně právě pod Asociaci. My se rozhodli s týmem vše sjednotit hlavně v projektu Ženy s.r.o.

Na podzim nám ale www.zenysro.cz doslova padly. Web přestal fungovat, a tak, po několika letech plánování, že potřebujeme nový web, jsme musely během pár týdnů ten starý vyhodit a spustit nový!

Ostatně, stejně jako v Testuj.to bylo před pár lety rozjednáno x investorů a vlastně dopadl až ten xtý, tak po úplně stejném vzoru to bylo i se Ženami s.r.o., kdy se nám podařilo, aby naskočili noví partneři!

Když už hodnotím i tu práci, tak já vlastně hodnotím pozitivně i něco na té celé situaci, které tady je. Ve které jsme se museli naučit žít, ze dne na den měnit očekávání i potřeby, plány i strategie. Ono i to mělo vlastně svůj očistný účinek na několika úrovních.

Díky 2021 za nové zkušenosti! A ne, za to se  rozhodně nepovažuji za vítěze. Tohle není soutěž, to je život a je takový, jaký jsem si ho udělala, protože jsem to tak chtěla.

Vítězové jsou totiž moji 4 dětští hrdinové a 4 dospěláci, kteří dali mou strategickou Silvestrovskou bojovku, kterou jsem si připravila pro naši 30 členou partu. Do cíle jich došlo přesně 8. A víte co bylo nejvíc? Že jsme se pak potkali v pořádku u jednoho stolu, společně se tomu zasmáli a přivítali rok 2022. 

No a ten jsem zcela neplánovaně a spontáně dala tím, co považuji za své vítězství – překonávat pořád své vlastní hranice, strachy a předsudky… jo a tak jsem tam vlezla a bylo to boží! 

Vítej 2022!

About The Author