Blog
Led 22

O životě na houpačce i s pořadem „Na houpačce“

Vám všem, kteří mi stále píšete a ptáte se. Vám všem divákům pořadu „Na houpačce“. Vám všem, kteří se pořád ptáte, jak se mám…píši konečně pár řádků, v klidu, se začátkem roku 2022, jak to všechno bude.

Nevím! Ale vím, že to bude skvělé! Jako životní optimistka přistupuji nadále ke všem výzvám s pokorou a úsměvem. Když náhodou nepřicházejí, tak si jich sama pár naložím, abych se nenudila 😊

Jednou takovou skvělou výzvou byl i v roce 2021 pořad „Na houpačce“. Poznala jsem tolik báječných lidí, viděla nádherná česká místa a po celou dobu jsem byla obklopena úžasným profesionálním týmem! Byla to role, ve které mě zná málokdo, protože se celý život pohybuji v byznysu. Byla jsem to já, Eva. Žena, matka, milovnice všeho českého, tradičního…srdcařka. Nejednou i ukápla slzička z dojemných povídání a příběhů.

Ale přijala jsem také velice zodpovědnou roli plnit cíle a plány jako CEO Testuj.to a leader komunity Ženy s.r.o. Houpačka se projevila hodně i v mém životě, a tak jsem se ocitla za Prahou a namísto tří minut, mám cestu do práce téměř hodinu. Syn změnil školu, Ženy s.r.o. spustily nový web. A bude ještě řada změn, které přijdou. Mimojiné, v roce 2022 už také vstoupím do nové životní dekády, tak si myslím, že je na čase vedle intuice a empatie, které jsem poslední roky hodně poslouchala, zapojit také vlastní pocity a potřeby.

Kdo mě zná, tak mi to možná neuvěří, ale chci už více klidu. Vražedné tempo, které jsem jela několik let a střídala práci v kanceláři, na schůzkách a pak byla za usměvavou moderátorku, která si každý týden odskočila před kameru, je dlouhodobě těžké zkombinovat.

Asi tak jako doktor může léčit, až když získá vzdělání. Kouč být skvělým koučem, až když umí naslouchat lidem a má dostatek životních zkušeností v oboru. A pekař být tím nejlepším pekařem, až když dá do řemesla hodně lásky. Úplně stejně je to s každou naší další životní rolí. Takže, až jednou budu zase moderátorkou, tak budu určitě zase o kus zkušenější, než jsem nyní, dám do toho ještě více srdce a hlavně budu mít čas se tomu věnovat naplno.

Takže závěrem? Ano, TV přijde a bude. Můj život na houpačce pokračuje, a tak se třeba potkáme zase někdy i „Na houpačce“. Ale teď mi držte pěsti, ať zvládnu všechny pracovní i osobní výzvy roku 2022 a minimálně pravidelně se můžeme „číst“ tady na www.zenysro.cz, které patří mezi mou již letitou srdcovku!

A tady pár vzpomínek ze zákulisí a na ty báječné lidi, kteří u toho byli se mnou a pomáhali tvořit a určitě jsou připraveni i dále tvořit. Tak věřím, že se zase u toho pracovního “stolu” potkáme.

Ženy, tak toto je nejvíc! Když se o vás někdo každé ráno postará a celý den dohlíží, že jste prostě perfektní. Radka Novotná, srdařka a také autorka projektu Set me up, který provozuje mj. i úspěšnou seznamku. Ostatně Radka by mohla vyprávět, tak ji sledujte, pokud je to právě vaše téma!

Rozhovory. Část, která mě bavila vždy nejvíce! A ten se Zuzanou Bílkovou obvlášť, protože byl nejenom veselý, ale i poučný o příběhu obnovené tradice pod značkou Besky.

Zákulisní foto jednoho úvodního slova. To byl vždy takový rozjezd, a tak jsme dali 2-3 klapky, ale stejně se většinou vzala ta první. A za toto díky! Za obrovskou volnost a podporu, kterou mi celý tým v čele s hlavním režisérem a dramaturgem Jiřím Mádlem dávali a já mohla být “svá”.

A i když jste ho ne v každém díle viděli, tak hodně často se mnou byl na place i František. Bavilo ho navštěvovat nová místa. Největší nadšení bylo, když byl součástí také třeba statek se zvířátky a nebo potkal nové kamarády.

Jestli na něco upřímně ráda vzpomínám, tak jsou to všichni majitelé, kteří dokázali zrekonstruovat a zachránit staré usedlosti a jiné nemovitosti. A když se k tomu přidal příběh, tak to bylo nejvíc! Například jako rodina Koucourkových, která měla v pěstounské péči dva malé rošťáky a nasdílela svůj příběh… a také to, jak moc těžké bude se s nimi jednou rozloučit, až se budou vracet ke své rodině, protože vědí, že to udělat musí, děti mají být součástí své vlastní rodiny, pokud takovou možnost mají.

Můj letitý přítel Filip Rožek a jehoj Gump, který trhal rekordy v počtu prodaných knih a následně i při premiéře stejnojmenného filmu. Jsem ráda, že právě on byl mým hostem v posledním díle před létem 2021.

Pokud vás zaujala ta nádherná zahrada, tak doporučuji sledovat Ateliér můj domov. Nádherný interiér i exteriér a mj. můžete i nakoupit 🙂

A tady moje “rodina”. Díl, který byl pro mě fakt srdovkou. Martinský mlýn v jižních Čechách, kam jezdím pravidelně za svými kamarádkami, které měly tu odvahu a toto krásné místo zachránily, s citem rekonstruovaly a provozují. Na foto majitelka Martina Doudová, její srdařka a pravá ruka Eva, režisér Jirka a můj syn František samozřejmě v doprovodu i našich čtyřnohých přátel.

Ještě jedno ohlédnutí za posledním dílem… snad jeden z nejveselejších rozhovorů na téma letní lásky. Myslím si, že to byl snad nejvíce prostříhaný rozhovor, protože se to celé ani nemohlo vejít. A také proto, že jsme se tak moc smáli. Díky koučovi Lukáši Sodomkovi, který toto téma tak hezky otevřel a i mně dal v průběhu mých setkání s ním nejednu praktickou radu do života, která mne posunula.

A když už jsme u toho vesela. Tak jeden takový veselý sestřih jsme sdíleli z natáčení, kde František hrál jako můj host klíčovou roli. Tak si to můžeme ještě připomenout tady.

V kuchyni jsem nikdy nebyla tak dobrá jako třeba právě při vedení rozhovorů (skromnost pryč :-)), ale vystoupila jsem z komfortní zóny, a tak v jednom z dílů jsem si střihla a nasdílela vlastní tipy z mé kuchyně… i když doufám, že pan Pohlreich se nedíval!

V kuchyni totiž vládla vždy velkým uměním doma moje maminka, ale nikdy mě nelákalo se nechat učit, a tak doháním postupně až nyní. Proto i ona byla jedním z mých hostů a sdílela svůj recept na odlehčenou a rychlou rajskou omáčku a bezlepkové knedlíky.

A právě tady nastala prekérka… kdopak má pravdu dneska? Maminka nebo pan režisér?

A co teprve, když se vám na place potkají oba režiséři!? Jirka Mádle a Jan Bělohlavý.

Každý díl Na houpačce uvozoval i druhou část Eva testuje s možností dát divákům příležitost otestovat vybranou novinku na trhu výměnou za recenzi. Skvělá synergie pro to, co jsem už několik let dělala i na www.zenysro.cz.

Největší srdcovka Františka a pro něho bohužel zrovna nejrycheji natočený díl. Odjížděli jsme z placu už v 17:00 hodin a František smutný opouštěl Borovanský mlýn a všechny své nově získané přátele a majitele krásného statku se stovkami zvířat. Mj. právě i na Borovanský mlýn jsme se společně vrátili.

Když už jsme u těch zvířat, tak pro mě velikým zážitkem bylo natáčení u Lucie Niklové a jejího manžela v Klínicích ve Smiling Horses Ranch. Poprvé sedět v sedle ve volné přírodě a cválající kůň, který se lekl dronu, se zdálo být chvilku legrací, ale i mě trošku polilo horko.

Jenny, 15 let, každý díl se mnou, na každém kroku… ❤️

Moji kluci… prostě top team, který sestavila produkční společnost CORE Production. Díky!

Děti. Byly součástí každého natáčení, dávaly tomu život, reálnost, smích, nadšení i lásku…

Hrnečky jako dárek a moje srdečné díky! Díky všem, kteří nás hostili. A díky Prima TV, že právě v době pandemie bylo možné o krásných místech v ČR a příbězích majitelů, kteří to fakt neměli jednoduché, dát vědět světu. Například jako ve Stanském mlýně v mém rodném kraji, v Hlinsku.

About The Author